Пълна линия за бутилиране
Пълна линия за бутилиране
Състояние
Употребяван
Местоположение
Fumane (Verona) 

Покажи снимките
Показване на карта
Данни за машината
- Описание на машината:
- Пълна линия за бутилиране
- Състояние:
- употребяван
Цена и локация
- Местоположение на продавача:
- Via Incisa 1, 37022 Fumane (Verona), Италия
Позвънете
Продажба на машини

Намерихте ли нова машина? Сега превърнете старото в пари.
Постигнете най-добрата цена чрез Machineseeker.
Повече за продажбата на машини
Повече за продажбата на машини
Детайли за офертата
- Обява №:
- A19601596
- Референтен номер:
- LC560
- Последна актуализация:
- на 18.07.2025
Описание
Употребявана линия за преработка на малки млечни продукти 2000 л/ч
Прием и първично съхранение на мляко
Употребяваната линия за преработка на малки млечни продукти с капацитет 2000 л/ч започва с приемна единица за мляко, състояща се от два резервоара Lactofreeze и приемна помпа. Операторите насочват суровото мляко в резервоарите, където то се охлажда. По този начин системата осигурява термична стабилност преди последваща обработка. Тази конфигурация минимизира бактериалното натоварване и позволява непрекъснато подаване към пастьоризатора.
Пастьоризация и сепарация
Fsdpfow Ahg Rsx Acusgh
Пастьоризационният етап използва пластинен топлообменник със задържаща секция и спомагателни системи с капацитет 2000 литра/час. Пастьоризаторът бързо нагрява и задържа млякото на предварително определена температура за унищожаване на патогени. GEA WESTFALIA сепаратор с капацитет 3000 л/ч отделя сметаната. Едновременно с това хомогенизаторът RANNIE (1000 л/ч) намалява размерите на мастните глобули, което подобрява стабилността на емулсията и предотвратява отделяне на сметаната.
Ферментация и коагулация
След термична обработка, млякото преминава към ферментация. Операторите използват изолирана двустенна ферментационна вана с обем 1000 литра и планетарен бъркач. Това осигурява равномерна бактериална активност и прецизен температурен контрол. Успоредно с това, коагулационен съд 1000 литра с планетарен смесител стартира процеса на съсирване. И двата съда осигуряват оптимална протеинова структура за производство на кисело мляко, сирене и ферментирали млечни продукти.
Производство и отцеждане на сирене
След коагулация, линията продължава с технологичните процеси за производство на сирене. Системата разполага с 500-литровa вана с отцеждащо сито и две маси за отцеждане на сирене. Операторите могат ефективно да обработват големи количества извара. Тези компоненти улесняват разделянето на суроватката и гарантират санитарните изисквания. Конструкцията им е проектирана за лесно почистване и предотвратява кръстосано замърсяване.
Пакетиране
Готовите продукти се опаковат с полуавтоматични и автоматични решения. Полуавтоматичният дозатор пълни пастьоризирано мляко в торбички от 1 литър. След това машината за пълнене на кофички автоматично дозира и запечатва кофички 75 мм и 95 мм с капацитет до 1800 бр/час. Ротационната етикетираща машина ETICAP (2004) поставя самозалепващи предни и задни етикети на цилиндрични кофички, като осигурява прецизно позициониране и надеждно залепване.
Маркиране на дата, термичен контрол и крайно пакетиране
Машината Videojet 1220 (2019) отпечатва срок на годност чрез лентов транспортьор върху всеки продукт. Надолу по линията вакуумна пакетираща машина обработва порции сметана и сирене. Топлофикационните съоръжения включват котел на твърдо гориво 115–150 kW (2014) с две циркулационни помпи. Охладителният резервоар за ледена вода (5000 л, 2014) и охладителния агрегат (2018) осигуряват температурна стабилност на цялата производствена линия.
Обявата е преведена автоматично и може да има някои грешки в превода.
Прием и първично съхранение на мляко
Употребяваната линия за преработка на малки млечни продукти с капацитет 2000 л/ч започва с приемна единица за мляко, състояща се от два резервоара Lactofreeze и приемна помпа. Операторите насочват суровото мляко в резервоарите, където то се охлажда. По този начин системата осигурява термична стабилност преди последваща обработка. Тази конфигурация минимизира бактериалното натоварване и позволява непрекъснато подаване към пастьоризатора.
Пастьоризация и сепарация
Fsdpfow Ahg Rsx Acusgh
Пастьоризационният етап използва пластинен топлообменник със задържаща секция и спомагателни системи с капацитет 2000 литра/час. Пастьоризаторът бързо нагрява и задържа млякото на предварително определена температура за унищожаване на патогени. GEA WESTFALIA сепаратор с капацитет 3000 л/ч отделя сметаната. Едновременно с това хомогенизаторът RANNIE (1000 л/ч) намалява размерите на мастните глобули, което подобрява стабилността на емулсията и предотвратява отделяне на сметаната.
Ферментация и коагулация
След термична обработка, млякото преминава към ферментация. Операторите използват изолирана двустенна ферментационна вана с обем 1000 литра и планетарен бъркач. Това осигурява равномерна бактериална активност и прецизен температурен контрол. Успоредно с това, коагулационен съд 1000 литра с планетарен смесител стартира процеса на съсирване. И двата съда осигуряват оптимална протеинова структура за производство на кисело мляко, сирене и ферментирали млечни продукти.
Производство и отцеждане на сирене
След коагулация, линията продължава с технологичните процеси за производство на сирене. Системата разполага с 500-литровa вана с отцеждащо сито и две маси за отцеждане на сирене. Операторите могат ефективно да обработват големи количества извара. Тези компоненти улесняват разделянето на суроватката и гарантират санитарните изисквания. Конструкцията им е проектирана за лесно почистване и предотвратява кръстосано замърсяване.
Пакетиране
Готовите продукти се опаковат с полуавтоматични и автоматични решения. Полуавтоматичният дозатор пълни пастьоризирано мляко в торбички от 1 литър. След това машината за пълнене на кофички автоматично дозира и запечатва кофички 75 мм и 95 мм с капацитет до 1800 бр/час. Ротационната етикетираща машина ETICAP (2004) поставя самозалепващи предни и задни етикети на цилиндрични кофички, като осигурява прецизно позициониране и надеждно залепване.
Маркиране на дата, термичен контрол и крайно пакетиране
Машината Videojet 1220 (2019) отпечатва срок на годност чрез лентов транспортьор върху всеки продукт. Надолу по линията вакуумна пакетираща машина обработва порции сметана и сирене. Топлофикационните съоръжения включват котел на твърдо гориво 115–150 kW (2014) с две циркулационни помпи. Охладителният резервоар за ледена вода (5000 л, 2014) и охладителния агрегат (2018) осигуряват температурна стабилност на цялата производствена линия.
Обявата е преведена автоматично и може да има някои грешки в превода.
Доставчик
Забележка: Регистрирайте се безплатно или влезте, за да получите достъп до цялата информация.
Изпратете запитване
Телефон & Факс
+39 344 0... обяви
Вашата обява беше успешно изтрита
Възникна грешка